Profiel van de opleiding

Inhoud en praktische informatie over de opleiding:

Het postgraduaat social profit en publiek management is een academische en competentie gerichte opleiding met als doel performante en competente leidinggevenden en managers te vormen. Door zowel academische inzichten als praktijkgericht werken en casestudies worden de cursisten vertrouwd gemaakt met management theorieën, systemen en praktijken.

AANPAK

Tijdens de lessen wordt interactief gewerkt en leren de studenten van elkaar op basis van hun ervaringen uit de eigen organisatie. Actuele managementcases worden besproken tijdens de lessen. Evaluaties gebeuren op basis van opdrachten, assessments, papers of permanente evaluatie.

VOOR WIE

De opleiding richt zich tot managers en leidinggevenden in de publieke en social profit sector of degenen die in de toekomst willen doorgroeien naar een managementfunctie. Pas afgestudeerde masterstudenten met een sterke social profit en publieke sector affiniteit kunnen aansluiten na het positief doorlopen van het intakegesprek.

STUDIEPROGRAMMA

Een volledig programma omvat minimum 30 studiepunten, waaronder 12 verplichte en 18 te kiezen studiepunten. Een studiepunt komt overeen met een volledige lesdag.

Het programma kan in een jaar gevolgd worden, maar ook gespreid worden over verschillende jaren. De mogelijkheid bestaat om enkel losse modules te volgen.

Basisinzichten:

Inleiding social profit en publiek management (4STP)

Performantiemanagement (3STP)

Strategisch management (5STP)

Keuzevakken:

Financieel management (5STP)

Personeel en organisatie (5STP)

Begeleiden van veranderingsprocessen (3STP)

Facilitair management (3STP)

Kwaliteitsmanagement (4STP)

Leidinggeven en teammanagement (5STP)

Organisatie van werkprocessen (3STP)

Sociale vaardigheden en besluitvorming (4STP)

Projectmanagement (3STP)

Informatie- en intern communicatiemanagement (3STP)

Marketing en externe communicatie (4STP)

Afwijking van de academische kalender voor deze opleiding

Voor het academiejaar 2014-2015 kunnen onderwijsactiviteiten worden ingericht van maandag 05/01/2014 tot en met zaterdag 04/04/2014 en van maandag 20/04/2015 tot zaterdag 04/07/2015.